Sinterklaas baard

 

 

Sinterklaas baard kopen

 

Wil je een Sinterklaas baard kopen dan kun je letten op onderstaande aspecten.

 

Minstens zo belangrijk als zijn kostuum is de baard of het baardstel van Sinterklaas. Ook deze zijn in uiteenlopende prijsklassen en kwaliteit verkrijgbaar bij Feest en Kleding. Er zijn 2 soorten Sinterklaas baardstellen, te weten synthetisch en yak of buffel baardstellen.

Synthetische baarden en pruiken zijn zoals de naam al zegt van synthetisch materiaal gemaakt. Er zijn baardstellen die vanaf de kinzak zijn geknoopt (vastgemaakt) of op een soort lap zijn vastgemaakt. Bij laatsgenoemde stellen is het wat makkelijker om de krul of slag te behouden. Er zijn baardstellen met vaste snor - snor zit aan de baard vast - en met losse snor. Het is een misverstand om te denken dat baarden met een vaste snor niet gelijmd hoeven te worden, het baardstel en de snor moet altijd worden gelijmd op de huid om een zo natuurlijk mogelijk uiterlijk te krijgen. Het is belangrijk dat de baard met elastieken goed om het hoofd zit, minimaal 2 elastieken is noodzakelijk. De pruik zit meestal op een verstelbare kap. Voorbeeld van een synthetisch baardstel is baardstel kanakelon (foto).

Buffel Baardstel kopen

De Sint van TV draagt echter een buffelharen / yakharen baardstel. Deze baardstellen / haarwerken zijn gemaakt van haar van de buffel of de Yak. Ook deze zijn weer van uiteenlopende kwaliteit. Aangezien de baard en pruik zijn gemaakt van echt haar, hebben deze baardstellen ook onderhoud nodig. Een speciale kapper kan het baardstel onduleren (golven), dit is een zeer specialistisch werk. Buffel haarwerken kunnen net als echt haar niet goed tegen vocht of regen. In dat geval verdwijn de krul / slag en moet het baardstel opnieuw worden geonduleerd. Buffel baardstellen zijn vrijwel altijd met een losse snor. Eén van de beste haarwerken is het model buffel luxe model TV. Dit Sinterklaas haarwerk is gemaakt van super kwaliteit haar en hebben we speciaal laten onduleren door een professional. Een goedkopere variant is buffel model A. Deze is gedeeltelijk vastgezet op een verlengd kinstuk. Het is een baardstel met een uitstekende prijs / kwaliteit verhouding.