Feest & kleding

THEMA'S

  • PayPal
  • iDeal
  • DPD
  • Webshop Keurmerk
  • Mister Cash

Petticoats

Een petticoat voor carnaval of een petticoat rok voor onder een rock and roll rok voor extra volume, er zijn zoveel verschillende soorten. We kennen vooral de witte petticoat maar ze zijn er ook in rood, blauw, roze of andere kleuren. We hebben luxe modellen in 2 en 3 laags. De petticoats zijn van knielang en van een soort tule gemaakt.

Een petticoat voor onder de carnavalsjas

Een mooie kleurige petticoat met veel volume hoeft niet per se onder een rok maar is dik genoeg om zo te dragen. We onderscheiden de 2 en 3 laags petticoat in fantastische kleuren. De rokken zijn één maat en zijn afgewerkt met elastiek en een touwtje, geschikt voor diverse maatvoeringen. De 3 laags petticoat heeft nog een extra laag en geeft heel veel volume.

Wat is een petticoat?

Een petticoat is voor dames, een soort tule rok en oorspronkelijk bedoeld voor onder de rok om wat extra volume te creëren. De petticoats zijn vooral bekend uit de jaren 50 en 60, de tijd van de rock and roll. Deze is meestal in verschillende lagen in klokkende vorm, ook bedoeld om de vrouwelijke vormen te benaderen.

Een petticoat voor een rock and roll feestje

Heb je een rock and roll feestje  dan is de kans groot dat je als dame kiest voor een stippenjurk of stippenrok. We hebben speciaal voor onder die stippenrokken een witte of een zwarte petticoat, ze zijn niet te duur en geven de rok of jurk wat extra volume, dat lijkt natuurlijk geweldig tijdens het dansen op de muziek van Buddy Holly of van Elvis of Chuck Berry.

De film en de serie Petticoat

Petticoat kreeg nog een extra boost door de gelijknamige musical uit 2010 van Joop van de Ende. De musical en de gelijknamige serie uit 2016 gaan over Pattie, een meisje van het platteland die naar de stad wil voor de showbizz. Ze neemt uiteindelijk de moedige stap en leert hoe ze met de diverse tegenslagen moet omgaan.