Feest & kleding

THEMA'S

  • PayPal
  • iDeal
  • DPD
  • Webshop Keurmerk
  • Mister Cash

Baard van Sinterklaas kopen

Baard van Sinterklaas Kopen

De baard van Sinteklaas is een belangrijk onderdeel van de outfit. Een mooi vallende baard, pruik en wenkbrauwen kan zowel synthetisch als van Yakhaar (buffel). Een synthetische Sint baard is makkelijk in onderhoud, slag en krul komt ook na wassen terug. Let wel op het verwijderen van lijm na het dragen, dit is meest voorkomende fout bij het dragen van een Sint baard. Wilt u een geheel natuurlijke look dan kunt u kiezen voor een baard van echt haar (van een yak). De duurdere yakharen baardstellen worden geheel geonduleerd aangeleverd. Dit onduleren gebeurt in Nederland door een specialist. Voordeel van yakharen baardstellen is het steeds opnieuw kunnen opmaken en dezelfde slag terugbrengen zodat deze er weer als nieuw uitziet. Onderhoud en onduleren is aan te raden bij een buffel of Yak haarwerk, hoe vaak dat gebeurt is afhankelijk van het gebruik. Een baard geheel op tule is erg mooi en zeer natuurlijk. Bij onze A kwaliteit baardstellen is de tule zo dun dat het lijkt alsof de haren uit de huid groeien

De juiste baard en pruik voor Sinterklaas bestellen

Het baardstel voor Sinterklaas is misschien wel het moeilijkste onderdeel van de Sinterklaas outfit. Er zit een enorm verschil in de verschillende haarwerken, zowel in prijs als in kwaliteit. Daarom is het goed om te kijken wat de wensen zijn en welk budget beschikbaar is. Een buffel haarwerk is beduidend duurder dan een synthetisch stel.

Wat zijn de verschillen?

Een synthetische baard, pruik, wenkbrauwenen snor zijn makkelijk in onderhoud, de baard hoeft niet elk jaar worden opgemaakt en met een hete tang in een synthetisch haarwerk is geen goed idee. Bij een buffel haarwerk kan dat weer wel. Het gaat daarbij om echt haar, lijkt uiterst natuurlijk en ziet eruit alsof het zo uit de huid groeit. Wanneer de baard weer wordt opgemaakt, ziet deze er weer uit als toen je hem kocht. Koop je bij ons een buffel baardstel, dan kunnen wij er ook voor zorgen dat deze weer wordt opgemaakt of geonduleerd.

Een buffel baard voor Sinterklaas

Een buffel baardstel (wordt ook wel yak haar genoemd), is een zeer natuurlijk uitziend haarwerk. De haarwerken in de hogere prijsklassen zijn gemaakt op filmtule, dit is een soort dun gaasje dat je op de huid kan plakken. Het lijkt daarbij alsof de haren zo uit de huid groeien. Deze haarwerken worden ook in de theaterwereld en filmindustrie gebruikt. Voordeel van een professioneel yakharen stel is dat de haarwerken weer helemaal opnieuw kunnen worden geonduleerd (opgemaakt). Het haarwerk ziet er dan weer uit als toen deze gekocht werd. De haarwerken die wij leveren zijn allemaal opgemaakt door specialisten in Nederland, niet in China (!) Het opnieuw onduleren van een haarwerk is een specialistisch werk en kan niet door elke kapper worden gedaan. Koop je bij ons een haarwerk, dan kunnen wij er ook voor zorgen dat het stel weer wordt opgemaakt of geonduleerd door de juiste professionals.

Buffel baardsel onduleren

Een buffel baard en pruik kun je weer laten onduleren om deze er weer netjes uit te laten zien. Het gaat om haren van een Yak en deze zijn gevoelig voor bijvoorbeeld vocht. De haarwerken zijn wel zo opgemaakt en ingespoten met haarlak dat ze tegen een stootje kunnen maar na verloop van tijd is het tijd dat Sint naar de kapper moet om weer netjes voor de dag te komen. Hiervoor heeft Sint een professionele kapper nodig en daar kunnen wij voor zorgen. Voorwaarde is wel dat de baard bij ons is gekocht. Voor het behoud van het haarwerk is het belangrijk dat na elk optreden de lijm van de plakranden wordt verwijderd, hiervoor kun je de lijmverwijderaar gebruiken.

Een synthetisch baardstel voor Sinterklaas

Synthetische baardstellen voor Sinterklaas zijn er in diverse soorten. Waar moet je op letten bij de aanschaf? Een goed synthetisch haarwerk ziet er natuurlijk uit, dat hoeft niet spierwit te zijn, mag een klein beetje off-white. Kijk of de randen waar de baard de huid raakt mooi zijn afgewerkt en let er vooral op dat dat het haar van de pruik lang genoeg is. Het haar van de pruik valt dan mooi over randen bij de oren, het is belangrijk dat daar nooit elastiek oid zichtbaar is.

Een absolute aanrader onder de synthetische baardstellen is baardstel Synthetisch E, dit haarwerk heeft een wat langere pruik en een mooie slag die ook mooi blijft zitten, mits je deze goed onderhoudt. De losse snor heeft de juiste vorm en de haren van de pruik vallen mooi achterover.

Een pruik van Sinterklaas hoort naar achteren gekamt en heeft nooit een pony. Heeft de pruik toch een pony, zorg er dan voor dat deze onder de mijter verborgen blijft. Zorg ervoor dat het haar pas aan de zijkant onder de mijter vandaan komt.

Losse snor en wenkbrauwen bestellen

Het kan gebeuren dar de snor of de wenkbrauwen van Sinterklaas moeten worden vervangen. We hebben dan verschillende opties voor een nieuwe snor of voor nieuwe wenkbrauwen. Het is belangrijk dat het kleurverschil niet te groot is. Een klein kleurverschil is niet erg. Een buffel kleur is iets donkerder dan de synthetische snor en wenkbrauwen. Verschil in prijs zit hem hoofdzakelijk in de dikte van de tule en kwaliteit van haar. Buffel haar is duurder dan synthetisch. De professionele snor en wenkbrauwen zijn bevestigd op super dunnen filmtule