Feest & kleding

THEMA'S

  • PayPal
  • iDeal
  • DPD
  • Webshop Keurmerk
  • Mister Cash

Sint en Pietenschmink bestellen

Sint en Pieten Schmink

Schmink is onmisbaar voor een goed Sinterklaasfeest. Onder deze categorie valt uiteraard de Pietenschmink, maar ook de schmink voor de Sint. Gebruikt u een goede baard en wenkbrauwen voor de Sint dan raden wij aan weinig schmink te gebruiken, de lijntjes iets aanzetten is vaak al voldoende. Wel is goede baardlijm uiteraard van belang. De baardlijm van Kryolan is uitstekend en raden wij ten zeerste aan. Voor de Pieten is de lichtbruine schmink van Kryolan een aanrader maar wilt u donkerder dan is ook de donkerbruine aqua 102 van Kryolan geschikt en ook zwart is mogelijk. Geen vet op het gezicht vooraf en weinig water gebruiken bij het aanbrengen. Aanbrengen kan met spons en/of kwast. Tip: maak de wenkbrauwen van Zwarte Piet donkerder voor een natuurlijke look.

Welke Pietenschmink moet ik gebruiken

Wij hebben Kryolan pietenschmink in 3 basiskleuren, namelijk lichtbruin, donkerbruin en zwart. Het is aan een ieder welke kleur je de Piet wilt geven, dit kan natuurlijk ook best roetveeg zijn, ook daarvoor zijn genoemde kleuren geschikt. Meest gebruikte kleur om te schminken tegenwoordig is de licht-bruine schmink van Kryolan nr 101. Voordeel van een lichtbruine kleur is dat de gezichtsuitdrukking goed te zien blijft en het komt wat vriendelijker over dan een hele donkere kleur. Nadeel is dat je gezicht goed zichtbaar blijft en je bent dus meer herkenbaar. Een tussenoplossing is de donkerbruine schmink nr 102 van Kryolan. Voordeel van waterschmink is dat het zeer eenvoudig werkt. Schmink van Kryolan hecht uitstekend op een droge huid, blijft prima zitten en is ook nog eens goed te verwijderen.

Hoe breng ik de schmink aan

Belangrijk is dat de huid droog is, dus geen nivea of andere vette middeln op je huid, dit stoot de schmink af en deze zal niet hechten. Gbruik weinig water en breng de schmink aan met een penseel en / of met een sponsje, met een spons werkt sneller, aangezien je grotere delen tegelijk pakt. voor de oren, ogen en rondom de mond werkt een penseel juist weer perfect. De penselen van Kryolan zijn van uitstekende kwaliteit. Zorg dat je voldoende sponsjes op voorraad hebt. Gebruik je niet te veel water, dan krijg je een mooie matte kleur. Mensen denken nog wel eens aan een glimmende kleur door de naam waterschmink maar dat is een misverstand.

Schmink voor de Sint

We hebben voor de Sint ook een hele mooi Schminkset met een aantal kleuren. Deze set bevat ook een soort huidskleur, die als je deze aanbrengt een wat oudere look geeft, de huid wordt wat minder glad. Gebruik voor de Sint niet te veel wit. Een fout die veel mensen maken is het gebruik van te veel schmink voor Sinterklaas, doe dit subtiel maak het niet te bont.

Cosmetische potloden gebruiken voor Sint en Piet

Om de randjes aan te zetten kun je cosmetische potloden gebruiken, dit kun je vooral doen bij de ogen, lippen en wenkbrauwen. De randjes van de ogen kun je ook perfect bewerken met een zwart oogpotlood. Gebruik je een bruine schmink of maak je een roetveegpiet dan is het erg mooi om de wenkbrauwen zwart te maken. Het witte potlood is te gebruiken voor de Sint, hiemee kun je de oa wenkbrauwen witter maken of bijwerken.

Baardlijm en baardlijm remover of lijmverwijderaar

Het is belangrijk dat de baard van Sinterklaas goed wordt geplakt. De baardlijm van Kryolan is perfect hiervoor, plakt uitstekend op een droge huid. De lijm is verkrijgbaar in een flesje van 12 ml en van 50 ml, voordeel van de grotere fles is dat hier ook een grotere kwast bij zit en die smeert de lijm gemakklijk op plekken waar je deze wilt hebben. Kijk uit dat je geen lijm in de baard zelf knoeit.

Plakt de baard eenmaal goed en moet deze na het optreden weer af dan is het goed om de lijmverwijderaar te gebruiken om de baard, pruik, snor en wenkbrauwen schoon te maken. Met een kwast of sponsje kun je de randen reinigen. Het gezicht kan worden schoon gemaakt met all pur remover creme, dit is zacht voor de huid en werkt uitstekend. De Hydro remover cream werk ook geweldig.