Feest & kleding

THEMA'S

  • PayPal
  • iDeal
  • DPD
  • Webshop Keurmerk
  • Mister Cash

Sinterklaaspak

Sinterklaaspak Kopen

Wat is het goede Sinterklaaspak voor u? Wij bieden ruime keus in iedere prijscategorie. Kwalitatief zijn de Fluwelen Sint Kostuums het beste en mooist van kleur (diepere kleuren). De Polyester of imitatie fluwelen versies zijn een goed alternatief en gunstig geprijsd. Veel mensen willen voor hun intocht het TV Kostuum. Daarvan bestaan de Bram vd Vlugt en Stefan de Walle kostuums. De brede paardenmantel is fantastisch, de standaard versie is een prima alternatief. Deze kostuums zijn met kokermijter. Grootste verschil zijn de mijter en het goudgalon op de mantel. Stefan de Walle is de TV Sint van dit moment. Wij voeren uitsluitend Sinteklaas kostuums van eerste klas kwaliteits fluweel. Kijk in de omschrijving bij de foto's voor meer informatie over de verschillende Sint kostuums

Een Sint TV Kostuum kopen

Waar moet ik op letten als ik een Sinterklaas TV kostuum wil kopen? Bij een TV kostuum gaat het altijd om de fluwelen versie van het Sinterklaaspak met daarbij een kokermijter. Je kunt daarbij kiezen uit twee soorten, namelijk, het Bram kostuum of het Stefan kostuum.

Wat is het verschil tussen het Bram en het Stefan kostuum?

Beide kostuums zijn genoemd naar de huidige en de vorige TV Sinten, namelijk Bram van der Vlugt en de huidige Sint Stefan de Walle. Bram van de Vlugt had een helder rood kostuum en het band op zijn mantel is een soort wyber, het band is zelfs naar hem vernoemd, het zogenaamde 'Bramband'. Bram van der Vlugt reed bij de intocht op een paard en daarom is de mantel extra breed, zodat de mantel mooi over het paard valt. Het Bram kostuum heeft een kokermijter met een kruis in hetzelfde band. De mijter is één van de grootste verschillen tussen de twee kostuums. Stefan de Walle, de huidige TV Sint, kreeg namelijk een nieuwe mijter, die beduidend lager is en waarop ook meer goud te zien is. De mantels zijn verder hetzelfde en van dezelfde kwaliteit maar met ander goudband, voor de leek is dat verschil klein. Een opvallend verschil zit hem in de stola, zo heeft het Bram kostuum nog kruizen en bevat de stola van Stefan 2 gouden mijtertjes. Het Stefan kostuum is leverbaar in een standaard en een brede versie. Ook als de Sint niet te paard gaat geeft de brede mantel een luxe uitstraling, prijstechnisch zou je voor de smallere mantel kunnen gaan.

Samenvattend zijn er 3 TV kostuums:

Moet je een TV kostuum aanschaffen?

Nee hoor, dat ligt volledig aan het budget en wat je wilt uitgeven aan een Sint kostuum. Er zijn ook alternatieven en in enkele gevallen kun je ook alleen de mantel, de habijt of de mijter vervangen. De bordeaux rode mantel wordt bijna niet meer gedragen. Er zijn ook goedkopere Sint kostuums, het veschil zit hem meestal in het materiaal, fluweel is vervangen door polyester fluweel en de kokermijter door een klapmijter

Welke habijt moet ik kiezen?

Er zijn drie soorten habijten (onderjurken). Bij een TV ksotuum wordt standaard een habijt met rok geleverd maar wil je een een habijt met broek, dan kun je dat aangeven in de opmerking bij de bestelling. De echte Sint draagt een habijt met een broek, dit ook vanwege het paard. De broek heeft zulke wijde pijpen, dat deze eruit ziet als een rok, het verschil tussen broek en rok is nauwelijks waarneembaar. De 2 delige habijt bestaat uit de jurk met in de mouwen de paarse stukken en een losse broek of rok er onder, deze worden geleverd met een koord. Een derde optie is een habijt uit één del, helemaal wit, ook deze wordt geleverd met koord.

Samenvattend kun je kiezen uit 3 kastuums:

Kokermijter of klapmijter

Vroeger hadden de Sint kostuums veelal een klapmijter, deze platte mijter druk je als het war uit elkaar en klemt vervolgens op je hoofd. Bij een kokermijter is dat anders, deze is al rond en staat als een koker op je hoofd. De kokermijter ziet er wat professioneler uit. De twee meest verkochte mijters zijn zoals eerder genoemd de Bram mijter en de Stefan mijter. Wil je op de huidige Sint van TV lijken dan kun je het beste kiezen voor de Stefan mijter. Gaat je voorkeur uit naar een Bram mijter, dan is dat natuurlijk geen enkel probleem, kinderen vinden beide mijters mooi!