Feest & kleding

THEMA'S

  • PayPal
  • iDeal
  • DPD
  • Webshop Keurmerk
  • Mister Cash

Tiroler jurkje kopen

Tiroler jurkje

Tiroler jurkjes of dirndls hebben we in alle soorten en maten. Een dirndl is van oorsprong Oostenrijkse klederdracht en wordt gedragen tijdens de Oktoberfeesten in Munchen en bij de oktoberfeesten in Oostenrijk, Voor een mooi Tiroler jurkje kun je kiezen voor de lange, de knielange of de korte Tiroler jurk, we hebben keus genoeg bij Feest en Kleding, ruime voorraad en altijd een laagste prijs garantie. Laar de oktoberfeesten maar beginnen.

Dirndl jurkjes voor dames

Een Tiroler dirndl jurkje voor de bierfeesten hebben we in alle soorten en maten. Sexy, korte jurkjes met kant en meestal een schortje aan de voorkant. De meeste Dirndl jurkjes bestaan uit één stuk maar sommige worden geleverd met een lossen dirndl blouse of een los schortje. De kleur van een dergelijk jurkje maakt in principe niet uit, rood, groen en wit zijn traditionele en veel gedragen kleuren maar onze topper, het Bayern jurkje is bijvoorbeeld blauw, wit en geel, een top model! Het super leuke model jurkje Selina is ook een prima keus, niet in de laatste plaats voor de kleurstelling en een wat lagere taille dan de meeste Dirndl jurken. We hebben zelfs een roze variant, wil je echt origineel naar het bierfeest. Wil je een kort jurkje, denk dan ook na over een korte petticoat voor wat extra volume en een paar echte trachtenkousen mogen natuurlijk niet ontbreken, kousen tot aan de knie voor dames of de stay up kousen (Britney kousen) zijn een prima keuze.

Een knielange dirndl jurk

De echte, traditionele, Tiroler Dirndl jurken zijn vaak wat langer dan de korte modellen. Deze jurken zijn minimaal tot aan de knie en worden gedragen met een los schort en een echte dirndl blouse. De goedkopere modellen worden geleverd met een blouse aan de jurk vast en met een vast of los schort. De luxe dirndls worden als jurk geleverd met een schort en de dirndl blouse kun je dar los bij kopen, je kunt dan zelf een combinatie maken en je favoriete model dirndl blouse kiezen, er zijn namelijk heel wat varianten leverbaar.

Betekenis van de dirndl strik:

Voor de mensen die naar de traditionele oktoberfeesten gaan is het belangrijk om te weten aan welke kant de strik van het schort wordt gedragen, dit heeft namelijk een betekenis, het zegt iets over de relatiestatus van de vrouw:

  • Draag je de strik aan de linkerkant, dan is de vrouw vrijgezel.
  • Wordt de strik aan de rechterkant gedragen dan is de ame in kwestie bezet, verkering of getrouwd.
  • Met een strik aan de voorkant is de Dinrdl draagster nog maagd
  • Een strik aan de achterkant van de jurk is voor de weduwe, een serveerster mag deze ook aan de achterkant dragen.

Dus let als vrouw goed op aan welke kant de strik wordt gedragen om misverstanden in relationele sfeer te voorkomen.

Populaire Dirndl jurken Lang en kort: