Feest & kleding

THEMA'S

  • PayPal
  • iDeal
  • DPD
  • Webshop Keurmerk
  • Mister Cash

Pruiken

Carnavalspruiken zijn perfect om eens een ander kapsel aan te meten. Uiteraard gaat het hier om een tijdelijk kapsel voor een leuk feestje. Met een pruik ben je meteen een ander mens en soms zelfs onherkenbaar. Wil je een bobline model of wil je juist lang haar? Wil je een afropruik of juist een rasta model, het kan allemaal, een rastapruik met de rastakrullen eraan vast behoort zelfs tot de mogelijkheden. Pruiken kun je indelen in twee categorieën, de verstelbare en de niet-verstelbare pruiken. Is een pruik verstelbaar dan is het meestal al een luxe model. Verstelbaar wil zeggen dat de kap elastisch maar dat deze ook nog eens worden aangepast naar de maat van het hoofd, meestal zit er een soort haakje aan de binnenkant die je kunt vastzetten. Deze pruiken zitten vaak zeer comfortabel.

Waar moet ik bij een goede pruik op letten?

Een goede carnavalspruik heeft een elastische kap, kun je verstellen en is luchtig. Het laatste prunt geeft nog wel eens verwarring. Mensen pakken een pruik en kijken er dwars doorheen en denken dat een pruik dun is, het is juist goed dat een pruik niet te dik is of een dichte kap heeft, een pruik gaat dan broeien waardoor je gaat zweten en dat gaat jeuken. Kun je er toch nog doorheen kijken, kies dan voor een pruikenkapje. Natuurlijk moet een carnavalspruik ook niet te strak zitten, dat gaat knellen. Vandaar is de elastische kap en het verstellen van de pruik belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan een pietenpruik die je langere tijd of meerdere dagen draagt, draagcomfort is dan wel erg belangrijk. Is de pruik voor een avondje en mag het niet te veel kosten, dan is dat natuurlijk minder belangrijk.

Afropruiken in verschillende kleuren

Afropruiken heb je niet alleen verschillende kleuren maar er zit ook verschil in grootte en kwaliteit. Er bestaan enorme afrokapsels in uiteenlopende kleuren. Deze pruiken worden meestal gedragen bij jaren 60 of 70 kleding zoals bij de hippie kleding of discokleding, denk aan bands als Boney M. Voor carnaval kun je kiezen uit diverse soorten en vooral kleuren afropruiken.

Goedkope bobline pruiken

We hebben goedkope bobline pruiken voor dames in alle denkbare kleuren. De bob, ook wel bobline of boblijn genoemd werd bedacht in 1909 door een kapper in Parijs. Het kapsel werd in de jaren 20 erg populair bij de Flappers, een nieuwe generatie zelfbewuste vrouwen die zich afzetten tegen alles wat gangbaar en eenvoudig was. In de jaren 60 werd het kapsel opnieuw populair. Onder de pruiken is het bobline model ook erg populair, bijvoorbeeld in combinatie met een mooie carnavalsjas of slipjas. Voor carnavalsgroepen zijn deze pruiken populair omdat je heel veel gekleurde bobline pruiken hebt.

Jaren 80 pruiken

Meest herkenbaar voor de heren in de jaren 80 zijn de pruiken met een mat in de nek, de zogenaamde Johnny pruiken of Maaskantje pruiken. Maaskantje werd later opnieuw populair door de succesvolle films waardoor ook weer veel mensen zich wilden verkleden al Maaskantje. We noemen dat ook wel de foute pruiken. De dames droegen meer het Cindy Lauper model of een kapsel als Madonna. Dat komt dan neer op pruiken met getoupeerd haar of een bos met krullen, soms in allerlei, gekke kleuren. Bekijk hier alle producten van de jaren 80

Thema pruiken

Naast de bobline, afro en jaren 80 pruiken hebben we natuurlijk ook een zeer uitgebreid assortiment met pruiken die passen bij een bepaald thema zoals de pruiken voor Indianen of de jaren 60, Elvis pruiken met bakkebaarden en een grote vetkuif. Ook erg populair zijn de Tiroler en de heksenpruiken. De zeer goedkope, gekleurde krulpruiken zijn in trek als clownspruik maar ook voor grote carnavalsgroepen.

Waarvoor is een pruikenkapje?

Een pruikenkapje kun je dragen onder je pruik. Deze zorgt ervoor dat je haar mooi onder de pruik blijft. Is een pruik juist wat dunner of luchtiger, dan zorgt deze er ook voor dat je de eigen haarkleur niet door de pruik ziet.